Jan en Bas mogen Meersters Titel blijven voeren!

Jan en Bas van der Kroef  hebben  op vrijdag 17 maart  met weer een goed eind resultaat hun portfolio verdedigd voor de toetredingscommissie Meesterparketteur.

Hierdoor mogen zij beide de titel Meesterparketteur de komende 5 jaar weer dragen. 

Door het behouden van deze titel laten zij zien over de juiste kennis en passie voor het vak te beschikken. Onderstaand vind u een interesant stuk geschreven over wat dat inhoud. (Bron www.parketplein.nl)

Gilde toetst Meester Parketteurs

Afgelopen vrijdag organiseerde het Gilde op het ROC te Nieuwegein de eerste herhaaldag voor Meester Parketteurs die langer dan vijf jaar de titel Meester voeren. De getoetste parketteurs moesten vóór eind januari een portfolio schrijven over een mooie opdracht en een reparatie die zij gedaan hebben. Het portfolio is vervolgens naar de beoordelingscommissie toegestuurd ter beoordeling. Hiermee monsterden de commissieleden vrijdag of de kandidaat geschikt was om de titel Meester Parketteur te mogen dragen. Dit gebeurde door middel van vragen naar aanleiding van zijn ingestuurde portfolio, maar ook door actuele zaken aan de orde te brengen waarmee men zijn parate kennis kon toetsen. Iedere opgeroepen Meester Parketteur kreeg 45 minuten om het portfolio te verdedigen ten overstaan van de toelatingscommissie.

 

Deze bestond uit voorzitter en permanent lid Mari Habraken, Meester Parketteur Eric Jongmans en Harry Spijkers. Het is de bedoeling dat er telkens één Meester Parketteur door zal schuiven. Meester Parketteurs zullen voor deze baan aangewezen worden en zullen dus in de toelatingscommissie zitting moeten nemen. Daarnaast namen ditmaal Marc van Roozendaal, als onafhankelijk deskundige, en Rob Snoek van Unipro, als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven en vriend van het Gilde, deel aan de commissie. De Meester Parketteurs die voor de commissie moesten verschijnen waren Bas van der Kroef, Alfred Houter, Han Dorenbos, Simon Sijmonsma en Jan van der Kroef. Daarnaast presenteerden drie Allround Parketteurs hun kunnen aan de toelatingscommissie om in aanmerking te komen voor de titel Meester Parketteur, te weten Gérard Pieket, Joey Leenders en Wesley Hennipman.

De toetsing ontpopte zich tot een inspirerende dag, waarbij parketteurs kritisch werden beoordeeld op hun kunnen, maar waarbij ook de nodige discussies en het delen van ervaringen plaatsvonden. Vakmatige wetenswaardigheden op hoog niveau werden uitgewisseld. Maar de jury lette tijdens de toetsing, naast de grote technische zaken, ook op de kleine dingen, zoals het onderhoudsadvies dat aan de klant werd gegeven. Marc van Roozendaal beschouwde en testte de technische kennis van de deelnemers. Naast houtherkenning, waren er onder andere vragen over uiteenlopende vloeren zoals de kopshouten vloer, en over vochtgehaltes, draag- en dekvloeren.

Soms was de spanning van het gezicht van de deelnemer af te lezen. “Ik vind dit spannend. Zit ik hier in mijn eentje tegen vijf van die koppen aan te kijken,” aldus Simon Sijmonsma. Waar bij de ene deelnemer het enthousiasme voor het vak er vanaf spatte, kwam bij de andere weer de diepe liefde voor het vak duidelijk naar boven. “Ik ben tevreden en gelukkig zoals het gaat. Het gaat mij niet om de groei, maar om de aandacht en plezier voor het vak. Een Meester Parketteur moet onderscheidend zijn. Als een ambassadeur van het vak,” stelde Han Dorenbos. Sommige deelnemers werden behoorlijk aan de tand gevoeld wat betreft hun kennis. Bij anderen was deze zo overduidelijk aanwezig dat deze zo nu en dan die van de commissie overvleugelde.

Uiteindelijk moest de commissie moeilijke beslissingen nemen en knopen doorhakken, en is besloten dat de vijf beoordeelde Meester Parketteurs hun titel ook de komende jaren mogen voeren en dat Joey Leenders zijn naam aan het illustere rijtje Meester Parketteurs mag toevoegen.

Nieuwsoverzicht

Tweevoudig Nederlands kampioen parketleggen

Nederlands kampioen parket leggen Quick-Step Parquet Challenge

Advies op maat?

Bel: 030 - 207 41 11

Deel ons via:

B.R.N. Parket uw parketteur uit Utrecht